Mësim 1 nga 0
Në Progres

Përmbledhje e kursit Copy

blerimint 11 Mars, 2023

Renditni klasat, aftësitë ose mësimet tuaja me temë. A ndiheni sikur të gjitha detyrat, njoftimet dhe pyetjet në klasën tuaj janë shumë të paorganizuara? Etiketojini me temë dhe mund të them filtroni dhe mund të bëni për të bërë një renditje!

Krijoni tema duke klikuar “Shto temë” në dritaren e temës në rrjedhën tuaj të Klasës… ose krijoni një temë kur bëni një detyrë, njoftim ose pyetje të re.

Klikoni në një temë individuale për të parë postin e VETYM në atë temë.

temat në- klasa

2. Vendosni skedën “Rreth”.

 • Plotësoni detajet në lidhje me klasën.
 • Shtoni skedarë që do t’ju duhen studentëve gjatë gjithë vitit.
 • Mos mbingarkoni skedën tuaj “Rreth”!

3. Filloni të postoni në klasën tuaj.

>

 • Një njoftim poston informacion në klasën tuaj pa notë.
 • Një detyrë poston në klasën tuaj dhe ka një notë.
 • Një pyetje i lejon studentët t’i përgjigjen një zgjedhje të shumëfishtë / pyetje me përgjigje të shkurtër pa notë.

4. Caktoni aktivitete me saktësi.

>

 • Diferenconi një mësim & nbsp; duke ia caktuar studentëve të veçantë. (Përdoreni atë për nivelimin e aktiviteteve, aktivitetet rrotulluese, aktivitetet e bazuara në interes dhe më shumë. Shihni këtë postim për më shumë ide. )
 • Kur bashkëngjitni / përfshini skedarë, jepjani studentëve llojin të aksesit që u nevojitet. Kur krijoni një detyrë, përdorni menunë zbritëse për një bashkëngjitje:
  • “Studentët mund të shikojnë skedarin”: Kur bashkangjitni një nga skedarët tuaj, studentët mund ta hapin atë skedar për ta parë, por nuk mund ta redaktoni. Mirë për udhëzime ose diçka që ata do të lexojnë, por nuk do të kontribuojnë.
  • “Studentët mund të modifikojnë skedarin”: Studentët mund ta hapin atë skedar dhe të bëjnë ndryshime në të. Mirë për një skedar bashkëpunues për të cilin të gjithë do të kontribuojnë.
  • “Bëni një kopje për secilin student”: Kjo është si fotokopjuesi juaj dixhital. Kjo merr dosjen tuaj dhe bën një kopje për çdo student, duke shtuar emrin e tij / saj në emrin e skedarit. Mirë për skedarët, studentët do të plotësojnë vetë dhe do të paraqiten individualisht.
bëj një kopje për secilin student

5. Jepni komente me komente.

 komente në klasë infographic

faqen e ndihmës së Google për postat elektronike të prindërve / kujdestarëve dhe kliko këtu për të parë se çfarë përfshihet në ato posta elektronike .) & nbsp; Ose shiko pamjen e ekranit më poshtë.)

 mbrojtës-email-klasë

.png “> keyboard-commands-classroom

12. Kërkoni për punën e studentit në Google Drive. & Nbsp; Gërmimi i skedarëve nga detyrat në Google Classroom nuk është mënyra e vetme për të hapur dhe rishikuar punën e studentit. Skedarët që studentët u kthejnë te ju ruhen në një dosje në Google Drive tuaj të quajtur “Klasë”. Ata janë renditur sipas klasës dhe detyrave, gjithashtu. Gjithmonë mund t’i gjesh ato skedarë duke hapur nën-dosjet në Drive. Ju gjithashtu mund të përdorni shiritin e kërkimit për të kërkuar një emër të veçantë të studentit ose emër të caktuar.

klasë-dosje

13. Merrni ide nga të tjerët. Edukatorët që tashmë po përdorin Google Classroom shoqërohen në shumë komunitete në internet ku mund të lexoni postimet e tyre dhe të bëni pyetje. Këtu janë disa sugjerime:

>

14. Merrni veçoritë që dëshironi vërtet në Classroom. A keni një sugjerim për një veçori të re të Google Classroom? A ka diçka që mund të bësh, por dëshiron ta bësh më lehtë? Ky lloj reagimi është ai që ekipi i Google Classroom dëshiron nga mësuesit. Kliko në “?” butonin në pjesën e poshtme të majtë të ekranit dhe zgjidhni “Send Feedback”. Sipas anëtarit të ekipit të Google Classroom që bisedoi me grupin tim të Akademisë së Mësuesve Google në Dhjetor 2014, dikush nga ekipi i tyre lexon çdo artikull të vetëm reagimi dërguar në atë mënyrë. Howshtë mënyra se si ata kanë bërë shumë prej ndryshimeve të rëndësishme të funksioneve në Google Classroom. Dhe sa më e popullarizuar të jetë një kërkesë karakteristike, aq më shumë gjasa do të zbatohet. Kështu që dërgoni reagime dhe dërgojini shpesh!