Mësim 1 nga 0
Në Progres

Si të paketoni detyrat tuaja dixhitale Copy

blerimint 11 Mars, 2023

Përdorni dhoma shpëtimi në Google Meet

Moderatorët mund të përdorin dhoma për ndarjen e pjesëmarrësve në grupe më të vogla gjatë thirrjeve video. Dhomat e Breakout duhet të fillojnë nga moderatorët gjatë një thirrjeje video në një kompjuter. Dhomat e Breakout aktualisht nuk mund të transmetohen ose regjistrohen drejtpërdrejt.

Këshillë: Kushdo që planifikon ose fillon një takim do të jetë moderatori. Mund të ketë vetëm një moderator për çdo takim. Nëse transferoni ose caktoni një takim në kalendarin e dikujt tjetër , personi tjetër mund të bëhet moderatori.

Pranueshmëria & nbsp;

Dhomat e Breakout aktualisht janë në dispozicion të përdoruesve me botimet G Suite Business, Workspace Essentials, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard dhe Enterprise Plus. Kjo është gjithashtu në dispozicion për përdoruesit me licencë dhe leje të G Suite Enterprise for Education për të krijuar takime.

Kërkesat për të përdorur dhoma për ndarje

Për moderatorët e thirrjeve me video

Krijoni dhoma shpëtimi

 1. Në kompjuterin tuaj, të fillojë një telefonatë video & nbsp;.
 2. Në krye të drejtë, klikoni Aktivitetet & nbsp; & nbsp; Dhoma për Breakout .
  • Këshillë: Për të mos lejuar që studentët të kenë aftësinë për të krijuar dhoma për ndarje, administratorët duhet të sigurojnë që privilegjet e krijimit të përmbushura janë të rezervuara vetëm për njësitë organizative të fakultetit / stafit .
  • Në panelin e dhomave Breakout, zgjidhni numrin e dhomave të Breakout. Mund të krijoni deri në 100 dhoma shpërbërjeje në një telefonatë. & Nbsp;
  • Pjesëmarrësit e thirrjeve shpërndahen nëpër dhoma. Për të lëvizur manualisht njerëzit në dhoma të ndryshme, mund të:
   • Vendosni emrin e pjesëmarrësit drejtpërdrejt në një dhomë ndarjeje.
   • Klikoni në emrin e pjesëmarrësit. Mbani të shtypur miun, tërhiqni emrin dhe pastaj hidheni në një dhomë tjetër. & Nbsp;
   • Për të përzier rastësisht përsëri grupet, klikoni Shuffle .

Këshillë: Një njoftim do të shfaqet në fund të ekranit kur pjesëmarrësit kërkojnë ndihmë nga moderatori. Për t’u bashkuar me dhomën e ndarjes së atij pjesëmarrësi, klikoni Bashkohu . Për t’iu kthyer kësaj pyetje më vonë, kliko Më vonë . Në panelin e dhomës së ndarjes, një banderolë “Kërkuar ndihmë” tregon sipër dhomave që kërkojnë ndihmë.

Karakteristikat e dhomës së ndarjes opsionale

Redaktoni, bashkohuni ose lini dhoma për ndarje

Pasi të keni krijuar dhoma për ndarje, mund të bëni ndryshime në dhoma ose të bashkoheni në secilën dhomë për të monitoruar dhe marrë pjesë në diskutime.

Këshillë: Moderatorët nuk do të shohin mesazhe në bisedë që janë shkëmbyer midis pjesëmarrësve para se të bashkohen ose pasi të largohen nga një dhomë shpërthimi.

>

 • Për të bërë ndryshime në grupet e pjesëmarrësve ose në numrin e dhomave të ndarjes, klikoni Redakto dhomat e ndarjes . Pasi të keni bërë ndryshimet tuaja, klikoni Kurseni dhe nbsp ; Këshillë: Para se të lëvizni në një dhomë tjetër, pjesëmarrësit duhet të klikojnë Bashkohu. & nbsp;
 • Për t’u bashkuar me një dhomë individuale, pranë numrit të dhomës së ndarjes, klikoni Bashkohu . & nbsp; & nbsp; < / li>
 • Për të lënë të gjitha dhomat e shpërthimit dhe për t’u kthyer në dhomën kryesore, pranë dhomës aktuale të shpërthimit, klikoni Lini

Përfundoni dhomat e ndarjes
Në panelin e Dhoma Breakout, në të djathtë të sipërm, klikoni Mbyll dhomat <img src = “https://lh3.googleusercontent.com/nRatuXLteXSI-SjKI5CHMzV0iu377HPHGNnT5UUgTMVLuELkzIO5B3nQqLe

g = w36-h36 “alt =” Dhomat “gjerësia =” 18 “lartësia =” 18 “>. & nbsp; Në dritaren e njoftimit që shfaqet, klikoni Mbyllni të gjitha dhomat .

E rëndësishme: Pjesëmarrësit kanë 30 sekonda për të përfunduar diskutimin e tyre në dhomën e ndarjes dhe do t’ju kërkohet të bashkohen përsëri në dhomën kryesore. Për të anashkaluar 30 sekondat dhe për të mbyllur të gjitha dhomat menjëherë, në panelin e dhomës së ndarjes, kliko Mbyll dhomat & nbsp; . Pjesëmarrësit do të duhet të klikojnë për t’u bashkuar për të hyrë sërish në dhomën kryesore edhe nëse mbyllni të gjitha dhomat menjëherë. & Nbsp; & nbsp;

Për pjesëmarrësit në thirrjet video

Bashkohuni në një dhomë shpëtimi

Moderatori juaj do të krijojë dhoma shpëtimi dhe do t’ju ftojë të bashkoheni në një. Moderatori juaj mund të bashkohet në çdo dhomë të ndarjes në çdo kohë gjatë thirrjes me video. & Nbsp;

 1. Në një kompjuter ose pajisje celulare, identifikohuni në llogarinë tuaj të Google. & nbsp;
 2. Bashkohuni në një telefonatë me video nga kompjuteri juaj ose nga aplikacioni Meet mobile. Mësoni mënyra të ndryshme për t’u bashkuar me një thirrje video nëse jeni student .
 3. Kur moderatori juaj ju fton të bashkoheni në një dhomë të ndarjes, do të shihni një kërkesë në ekranin tuaj. Kliko Bashkohu . Nëse klikoni anulo , do të qëndroni në dhomën kryesore. & Nbsp;
  • Këshillë: Nëse jeni thirrur përmes telefonit tuaj, prekni * 2 në shkoni në dhomën tuaj të ndarjes, lëvizni midis dhomave të ndarjes ose kthehuni në dhomën kryesore.
 4. Pasi të jeni në një dhomë të rehatimit, mund të flisni ose të dërgoni mesazhe bisede pjesëmarrësve të tjerë.

Këshilla për përdorimin e & nbsp; dhomave të ndarjes

Kthehuni në dhomën kryesore

Gjatë një telefonate me video, ju mund të zgjidhni të largoheni nga një dhomë shpërbërëse dhe të ktheheni në dhomën kryesore të thirrjes video. & nbsp;

>

 • Në një kompjuter: Në krye, klikoni Kthehu tek dhoma kryesore . & nbsp;
 • Në një pajisje të lëvizshme : Në krye, trokitni lehtë tek Kthehu tek dhoma kryesore .

Kur moderatori juaj përfundon të gjitha dhomat e ndarjes, do të shihni një kërkesë që do të ktheheni në dhomën kryesore. Klikoni Kthehu .